تاریخ : جمعه, ۱۲ خرداد , ۱۴۰۲
1

استقلال کُردستان حرکت در مسیر منافع استکبار است

  • کد خبر : 287
  • ۳۱ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۶:۰۸
استقلال کُردستان حرکت در مسیر منافع استکبار است

فروزان رحیمیان,روزنامه نگار و فعال سیاسی سال ۲۰۰۳ بود که حکومت اسلامی عراق و شام(داعش)اولین جرقه های نا امنی را در عراق و سوریه روشن کرد.در طول ۱۴ سال گذشته این نا امنی ها فراز و نشیب زیادی داشته و در برهه ای از زمان داعش پیشروی بسیار زیادی کرده و مناطق بسیاری از عراق […]

فروزان رحیمیان,روزنامه نگار و فعال سیاسی

سال ۲۰۰۳ بود که حکومت اسلامی عراق و شام(داعش)اولین جرقه های نا امنی را در عراق و سوریه روشن کرد.در طول ۱۴ سال گذشته این نا امنی ها فراز و نشیب زیادی داشته و در برهه ای از زمان داعش پیشروی بسیار زیادی کرده و مناطق بسیاری از عراق و سوریه را تحت اشغال خود در آورده بود.اما با ورود مستشاری و لجستیکی ایران ورق کاملا برگشت خورد.
امروز داعش که در پشت پرده افکار نحس خود اسرائیل و استکبار جهانی را دارد به روزهای پایانی عمر خود نزدیک شده است.
آمریکا و خصوصا اسرائیل بیشترین بهره را از نا امن بودن مرزهای جمهوری اسلامی و در کل خاورمیانه می برند.ایالات متحده همین نا امنی ها را دست آویز حضور خود در منطقه کرده و این حضور را در سایه ناامنی ها تداوم بخشیده است.اسرائیل هم در ساده ترین و شفاف ترین علت بقای عمر خود را در نا امن بودن و اختلافات میان کشورهای منطقه می داند.
امروز که داعش رو به زوال بوده اسرائیل به این فکرافتاده که ناامن کردن منطقه را در بازی استقلال کردستان عراق دنبال کند.قوم بزرگ کُرد در کشورهای ایران.عراق.سوریه و ترکیه گستردگی دارند.این قوم اصیل و سرفراز در کنار دیگر اقوام ایرانی و عراقی زندگی مسالمت آمیزی داشته و بعضا رفتارهای نابهنجاری که رخ داده در نتیجه تحریکات اسرائیل و استکبار جهانی بوده است.
امروز که کُردستان عراق و چریک های این منطقه به خاطر مبارزه علیه داعش و با کمک مستشاری و لجستیکی ایران قدرت نظامی قابل توجهی به دست آورده اند از نگاه اسرائیل بهترین گزینه برای تداوم ناامنی ها در منطقه به حساب می آیند.به همین علت اسرائیل و سران این رژیم جعلی می خواهند با ایجاد تفرقه در میان ملت عراق این کشور را تجزیه کرده و منافع خود را دنبال کنند.غایت و هدف بلندمدت اسرائیل در منطقه ایجاد ایالت های کوچک و کم قدرت و سلطه پذیر است . ایالتهایی که موجودیت این رژیم جعلی را به رسمیت شناخته و خطر چندانی برای اسرائیل نداشته باشند.در این بین آمریکا نیز از سیاست خاص خود استفاده کرده و در ظاهر با جامعه جهانی همراه بوده و مخالفت خود را با همه پرسی استقلال کُردستان اعلام کرده است.ولی از آنجا که آمریکا و اسرائیل منافع کاملا مشترکی داشته و مکمل سیاست های یکدیکر بوده اند می توان گفت که در پشت پرده آمریکا نیزبا اسرائیل همچون گذشته هم عقیده خواهد بود.
با انتشار خبر تصمیم مسئولان کردستان عراق برای انجام  همه‌پرسی در این بخش از سرزمین عراق که هدف از برگزاری آن، تشکیل یک دولت مستقل و مجزا از دولت مرکزی است موجی از واکنش ها و اظهار مواضع شخصیت ها و دولت های منطقه و جهان، فراگیر شد و دیدارهای دیپلماتیک و مذاکرات فراوانی در باب بررسی این موضوع و ضرورت عدم تحقق آن انجام گرفت و برآیند کلی مواضع دولت مرکزی عراق و کشورهای همسایه و قدرت های منطقه ای و بین المللی؛ از ایران و ترکیه گرفته تا آمریکا و اروپا، بر نامناسب بودن و اختلاف بر انگیز بودن این ایده در صورت تحقق آن و ضرورت عدم اجرای آن حکایت داشته و دارد. اما در این میان، تنها حامی برگزاری رفراندوم در کردستان عراق، رژیم صهیونیستی و سران و مقامات آن هستند. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در توئیت اخیر خود، ضمن اعلام حمایت از تلاش‌ کردهای عراق برای تشکیل یک کشور و دولت مستقل، مدعی شده است: «اسرائیل که با تمامی اشکال تروریسم مخالف است، از تلاش‌های قانونی کردها برای داشتن کشور مخصوص خودشان حمایت می‌کند.» اعلام حمایت نتانیاهو و مقامات اسرائیلی از این اقدام و در ادامه، انتشار تصاویری از اهتزاز پرچم رژیم صهیونیستی در همایش رفراندوم استقلال طلبان کردستان عراق در شهر اربیل، نمایانگر آن است که برخی منافع رژیم صهیونیستی در حال تامین شدن است. درادامه این نوشتار، برخی از دلایل حمایت اسرائیل از  همه‌پرسی کردستان عراق شرح داده می شود.
اولین دلیل اعلام حمایت از این اقدام، روشن شدن نور امید در وجود مقامات اسرائیلی برای پیگیری روندی است که به ایجاد معضلی امنیتی در عراق و مرز مشترک با ایران منجر خواهد شد. طبیعتا دولت عراق با تجزیه سرزمین خویش مخالف است و برای ممانعت از عملیاتی شدن آن، دست به اقدامات شدیدی خواهد زد. دولت ایران نیز به دلیل آنکه با عراق واحد و یکپارچه دارای منافع مشترک و زمینه های همکاری فراوانی است و خواهان تشکیل دولتی قومیتی به دلیل عواقب مُسری آن نیست در برابر چنین اقدامی، دخالت خواهد کرد و از دولت عراق، پشتیبانی می کند. همین موضوع در صورت تداوم و تبدیل شدن به کشمکش، باعث خواهد شد که کلید نزاع جدیدی در منطقه خورده شود و عامل جدیدی برای فرصت سوزی و هدر شدن انرژی کشورهای منطقه به وجود آید. اگر اوضاع کردستان عراق به معضلی امنیتی تبدیل شود علاوه بر عراق، همسایگان نیز درگیر خواهند شد و این موضوع، فرصت جدیدی برای رژیم صهیونیستی خواهد ساخت تا از تمرکز کشورهایی همچون ایران و عراق بر این موضوع، به نحو احسن در مسیر اهداف خویش گام بردارد.
مقامات رژیم صهیونیستی می خواهند با حمایت از ایده رفراندوم در کردستان عراق، برای گسترش روابط با این اقلیم، زمینه سازی کنند. بدین معنا که آنان می خواهند حتی در صورت عدم برگزاری رفراندوم و تداوم روند موجود نیز جای پایی در این منطقه برای خویش مهیا کنند تا در آینده بتوانند از این بهانه، استفاده بهینه نمایند. رژیم صهیونیستی می خواهد همانند اقدامات جمهوری اسلامی ایران در سوریه و لبنان و حضور در مرز اسرائیل، مرزهای خود را با ایران به مرزهای سرزمینی ایران انتقال دهد. انتقال مرزهای سرزمینی به نزدیک ترین نقطه مرزی با ایران می تواند به عنوان اهرم فشار برای مقابله با اقدامات ایران استفاده شود و این کشور را ناگزیر سازد که در موضوع اقدامات حامیان و وابستگان خود، احتیاط کند. اگر رفراندوم کردستان عراق، برگزار شود و معضل امنیتی فوق الذکر ایجاد شود آنگاه زمینه مساعدتری برای مداخله رژیم صهیونیستی و تقویت جایگاه این رژیم در مرزهای غربی ایران به وجود خواهد آمد.
یکی از اهداف مقامات رژیم صهیونیستی در طی سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی، تحریک اقوام ایرانی برای انجام اقدامات تجزیه طلبانه و همچنین حمایت از تجزیه طلبان بوده است. این رژیم در دوره های گوناگون و به فراخور اتفاقات وقوع یافته، سعی در مشغولیت سازی داخلی برای نظام جمهوری اسلامی داشته و کوشیده است تا مانعی برای اقدامات بیرونی و منطقه ای ایران بتراشد. یکی از دلایل حمایت رژیم صهیونیستی از رفراندوم در کردستان عراق، تشکیل کشوری بر اساس قومیت است که با استقرار آن، می توان به تحریک احساسات کردهای همسایه پرداخت و با ایده دروغین تشکیل کردستان واحد،کشورهای همسایه را در نزاع جدیدی درگیر نمود. هرچند مردم شریف استان کردستان و قاطبه کردهای فهیم ایران، اجازه نخواهند داد هیچ طرح و ایده ای در مسیر جدایی و تفرقه در میان ایرانیان به نتیجه برسد و تجربه نیز نشان داده است که دلاورمردان کرد، جانانه از مرزهای سرزمینی ایران بزرگ، دفاع می کنند اما ایجاد پروپاگاندای رسانه ای و تحریک احساسات، ممکن است آسایش روانی را از مردم بگیرد و آنان را با وقایع ناگواری روبرو سازد. لذا رژیم صهیونیستی می خواهد در مسیر مشغولیت سازی جدیدی برای ایران گام بردارد.
از دلایل دیگر حمایت رژیم صهیونیستی از رفراندوم در کردستان عراق، مانع تراشی برای پیشبرد اهداف محور مقاومت است. پس از کسب پیروزیهای متعدد توسط نیروهای نظامی و مردمی عراق و سوریه در مقابله با عناصر داعش و تقویت محور مقاومت با حضور قدرتمند ایران در منطقه، رژیم صهیونیستی قصد دارد عنصر جدیدی برای هدر دادن انرژی و توان کشورهای محور مقاومت به وجود آورد تا آنان پس از رهایی از داعش، بار دیگر بر موجودیت اسرائیل متمرکز نشوند. مقامات اسرائیلی به این نتیجه رسیده اند که با حمایت از رفراندوم در کردستان عراق و در نتیجه، آتش افروزی برای ایجاد نزاع و درگیری و تولید معضل امنیتی، خواهند توانست ایران و عراق را به عنوان دو عضو محوری در محور مقاومت، درگیر در موضوع جدیدی کنند و مانع از جلب توجه مجدد آنان به جنایات اسرائیل و مظلومیت فلسطینی ها شوند. لذا با توجه به این دلایل و برخی موارد دیگر، مقامات رژیم صهیونیستی برای حمایت از ایده برگزاری رفراندوم در کردستان عراق، دست به کار شده اند.

لینک کوتاه : https://ilamghalam.ir/?p=287

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.