آسمان اولین روز از نیمه ی دوم اسفند ۹۹ آفتابی است. همکارانِ خبرنگار با صورت های ماسک زده قدم در سالن شهدای ایلام، محل برگزاری مراسم اختتامیه ششمین جشنواره رسانه ای ابوذر می گذارند. جوانان، میان سال ها و پیشکسوتان یک به یک از راه می رسند؛ در این یک سالِ خانه نشینی، گَرد پیری بر چهره ی بسیاری از همکاران نشسته است؛ اما همچنان امیدوارند و قبراق. بیش از ۵ قرن تجربه در سالن گرد هم آمده اند تا با رعایت دستورالعمل های کرونایی، به پیشواز بهار بروند.
به سبب ویروس کرونا و پرهیز از شلوغ شدن سالن، مدیران دولتی و بسیاری از همکاران دعوت نشده اند اما مراسم در کانال روبیکای بصیرت ایلام پخش مستقیم می شد. چهره ها یک به یک وارد می شوند. نام نمی برم تا راحت تر بنویسم. پیشکسوتان و مسئولان در صف اول با ورود هر مهمان، قیام و قعود می کنند. از دبیر و رئیس جشنواره تا داوران و شرکت کنندگان همه خود را میزبان می دانند.
صندلی های مدعوین را به گونه ای تنظیم کرده اند که هر نفر در بین ۴ تصویر از شهدای گرانقدر جا خوش کند. تصویر خبرنگارانِ ایلامی قربانیِ کرونا در پیش چشم مهمانان، بسیاری از همکاران را به فکر روزهای خوشِ همکاری با آنان فرو برده است و نقاشیِ تصویر حاج قاسم نیز در گوشه ی دیگری از سالن، خوش نمایی می کند.
جشنواره با تلاوت آیه ی “ن والقلم…” آغاز می شود و هر کدام از سخنرانان به فراخورِ زمانِ از پیش تعیین شده، از نقش رسانه ها سخن به میان می آورند. چند کلیپ کوتاه از اهمیت نقش رسانه در کلام رهبری و ماتمِ مردم ایلام در سوگ “حاج قاسم سلیمانی” در سالن پخش می شود.
کلیپ معرفی داوران که پخش می شود، مدعوین بیشتر از قبل متوجه اهمیت و سطح جشنواره می شوند؛ هفت داور از نخبگان و پختگان رسانه ای استان که همگی محصول سالهای آزمون و خطای مطبوعات هستند، بیش از ۶۵۰ اثر را با دقت و در چند مرحله پالایش و داوری کرده اند.
اگرچه که ویروس کرونا در ماه های گذشته سبب شده تا مراسمی در سالن شهدای ایلام برگزار نشود اما سرمای سالنِ جشنواره توانایی مبارزه با حلاوتِ حضور این حجم از تجربه را ندارد.
دبیر ششمین جشنواره رسانه ای ابوذر و رئیس سازمان بسیج رسانه استان ایلام از ۶۵۰ اثری خبر می دهد که در بخش های متعدد جشنواره شرکت کرده اند و اکنون از ۵۴ اثر به عنوان برگزیده تجلیل می شود. محمد علی نظری، پویایی و حمایت از آثار اصحاب رسانه، ایجاد جبهه واحد فرهنگی برای مقابله با هجمه های فرهنگی و مقابله با ترفندهای جنگ نرم را از اهداف برگزاری این جشنواره دانست که بررسی آثار بیانگر محقق شدن این اهداف است.
سردار شاکرمی، رئیس ششمین جشنواره رسانه ای ابوذر و فرمانده سپاه امیرالمومنین(ع) استان ایلام از نقش حاج قاسم در دفاع مقدس و مبارزه با داعش و همچنین نقش رسانه در پیشبرد اهداف نظام سخن به میان آورد و گریزی هم به شاخص های انتخاب اصلح در انتخابات آینده زد.
مدیرکل صدا و سیما هم اگرچه جزو سخنرانان نبود اما حدود ۲۰ دقیقه از موفقیت تفکر بسیجی سخن گفت به گونه ای که تازه کاری مجری جوان مراسم نتوانست مانع از سخنرانی طولانی وی شود.
شعرخوانی فرهاد شاهمرادیان در وصف حاج قاسم سلیمانی بار دیگر غنای شعر کُردی را بر حاضران اثبات کرد.
خونت. عه قیقه. عه قیق. ها. ده ست
نیه. ده. ده سه یل. ده س. بالا ده ست
ده ست. هشک. ده خون. ده ست. هشک ده. خول
ده ست. سوز کردو. ده. ئاگر. چو. گول
ژه نو. هه م. تیر و. ژه نو. هه م. تانه س
ژه نو. هه م. قسیه. ده س و کلگانه س
دوژمن. که متاره. ئیمه. شیریمن
یانی. هیمان. هه م. حه مزه ی. دیریمن
قینِ .دوژمنه یل. هاده ی. سینگه
یانی. هیمان هه م. مالک زینگه
سردار سپا. بی سر و ده سه
یانی هیمان هه م. عه بباسی. هه سه
تو نگه بان. ئیران ئیمه ی
یانی هم رووسه م. ده ستانِ ئیمه ی
بسوزئ. هه ر که س. ده س. تو سوزان
ئه لس. ژه ئاگر. هه. چو. ققنووسان
دوژمن. ها ده. له رز. ژه تاوت هیمان
له رزی. ژه. خه وه ر. ژه خاوت. هیمان
مه دوره. برا. مه دیره. برا
شیر. ئه ر. ده خه و. بوو. هه م. شیره. برا
دوه که. یه کی بوت. ئمروو. هزاری
دوه که. داری. بوت. ئمروو. وه هاری
ئه. جه رخه ی. جه مِ هزارانیه
کولی. قاسم. سوله یمانیه
سخنرانی ها که پایان یافت…
ادامه در قسمت دوم