به گزارش ایلام قلم ؛ ابراهیم پیرزادیان امروز(یکشنبه ۲۱ اسفندماه) در جمع تعداد کثیری از خبرنگاران رسانه های دیداری و شنیداری با بیان اینکه حفاظت، حمایت، احیاء توسعه و بهره برداری از منابع طبیعی در جهت رفع نیازهای اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی، محلی و ملی با مشارکت مردم و با رعایت اصول پایداری و آینده نگری برای نسلهای حال و آینده، از مهمترین تکالیف قانونی منابع طبیعی و آبخیزداری است، اظهار داشت: ممیزی و تسنیق مرتع، صدور کارت چرا، تهیه و اجرای طرح های بهره برداری، تفکیک انفال، مستثنیات قانونی اشخاص، تثبیت مالکیت دولت در عرصه های منابع طبیعی، حفاظت و حمایت از منابع طبیعی، اجرای طرح جامع حفاظت، اجرای طرح کاداستر، کنترل و مهار روان آبها و تغذیه سفره های زیرزمینی از مهمترین اهدافی است که برا منابع طبیعی و آبخیزداری تعیین شده اند.
وی با اشاره به اینکه برای مدیریت عرصه های مختلف منابع طبیعی، قوانین متعددی وضع شده است، افزود: از جمله قوانین مرتبط با منابع طبیعی را می توان به قانون حفاظت و بهره برداری از جنگلها و مراتع مصوب سال ۴۶، قانون ملی شدن جنگلها مصوب سال ۴۱، قانون حفظ و حمایت از منابع طبیعی و ذخایر جنگلی، افزایش بهرهوری کشاورزی و منابع طبیعی و … اشاره کرد که بخشی از قوانین الزام آور و اجتناب ناپذیر در امور منابع طبیعی می باشند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزاری استان ایلام با بیان اینکه استان ایلام بیشترین شرکت تعاونی را در سطح کشور دارد، بیان داشت: برای پیگیری و اجرای امورات مختلف، ۱۲۶ تعاونی بهره برداری و مدیریت منابع جنگلی، آبخیزداری و… در سطح استان ایلام ساماندهی شده اند.
پیرزادیان با اشاره به مأموریت های محوله به اداره کل منابع طبیعی، یادآور شد: تهیه و اجرای طرح های مدیریت منابع جنگلی، مرتعداری، بیابان زدایی، آبخیزداری، تهیه و اجرای طرح توسعه و زراعت چوب، تولید و تأمین انواع نهال گونههای جنگلی(سازگار با مناطق رویشی استان زاگرسی و خلیج عمانی) تهیه و اجرای انواع طرحهای بهرهبرداری از جنگلها و مراتع واجد محصولات فرعی جنگلی و مرتعی، احداث و تجهیز پارکهای جنگلی و دست کاشت، شناسایی و تجهیز ذخیرهگاههای جنگلی و مرتعی و …؛ از جمله دیگر مأموریت های این منابع طبیعی و آبخیزداری هستند.
وی با بیان اینکه سطح جنگلهای استان ایلام ۶۴۱ هزار هکتار است، خاطرنشان ساخت: در سطح استان ایلام ۷۸۵ هزار هکتار مرتع و ۳۲۸ هزار هکتار نیز بیابان وجود دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزاری استان ایلام گفت به توجه به اینکه سرانه جنگل در کشور به ازای هر نفر حدود ۸.۷ درصد هکتار و در استان ایلام به ازای هر نفر یک هکتار است، اضافه کرد: این سرانه مناسب تنها مختص استان ایلام است و نشانه طبیعت دوستی، مشارکت پذیری، همراهی مردم و مسئولین در حفاظت و حمایت از عرصه های منابع طبیعی می باشد.
ابراهیم پیرزادیان با بیان اینکه استان ایلام در حوزه آبخیزداری فعالیتها و اقدامات ارزشمندی داشته است، ادامه داد: ایلام در حوزه آبخیز اصلی و کلان کرخه و رودخانههای مرزی قرار دارد و دارای ۲۲ زیر حوزه فرعی است و تا کنون پنج سد ذخیره آب توسط شرکت آب منطقه ای در سطح استان احداث شده است.
وی با اشاره به اینکه در کشور هشت هزار گونه گیاهی شناسایی شده است که بیش از ۲۴۰۰ گونه ارزش دارویی، صنعتی و خوراکی دارد، تصریح کرد: در استان ایلام یکهزار گونه گیاهی شناسایی شده که ۳۳۰ گونه آن دارویی و خوراکی تشخیص داده شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزاری استان ایلام گفت: طرح کاداستر در عرصههای منابع طبیعی استان ایلام ۹۹/۶۰ درصد اجرایی شده و خوشبختانه استان ایلام اولین استان در کشور می باشد که این موفقیت را کسب کرده است و تلاش می شود این رقم به ۱۰۰ درصد برسد.
پیرزادیان با اشاره به اینکه سالانه ۱۱۶ هزار تن علوفه خشک در سطح مراتع استان تولید میشود، اظهار داشت: سالانه پنج هزار و ۷۸۵ تن گوشت در اثر تعلیف احشام در مراتع تولید می شود که به عبارتی بهرهبرداری از یک هکتار مرتع، معادل تولید پنج کیلوگرم گوشت فرمز است.