مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استاندار ایلام در ادامه به اقدامات انجام گرفته این حوزه در راستای نظارت و بررسی وضعیت آرد و نان استان طی ۹ ماهه سالجاری اشاره کرد و گفت: اهمیت نان کامل و نقش آن رویکرد جدیدی است که باعث شده کمیسیون اصل نود مجلس مصوبهای ابلاغ کند که نان کامل تولید شود و رویکرد ما در استان تولید نان کامل در راستای حفظ سلامت شهروندان است.
وی افزود: نظارت بر کل چرخه این بخش، از گندم تا پخت نان با حضور میدانی در همه شهرستانها، ادامه دارد و بحث نظارت از سیلوها تا کارخانهها به طوری جدی دنبال میشود و در این راستا حضور دستگاههای نظارتی با استفاده از ابزارهای تشویقی و تنبیهی میتواند موثر باشد.
وی اضافه کرد: همچنین ۵۰ مجوز نان ساجی در راستای حمایت از نانهای سنتی در سطح استان پیگیری و مجوز آنها نیز صادر شده است.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری ایلام، ادامه داد: بازدید از واحدهای نانوایی شهرستان، برگزاری دوره آموزشی و تجمیع مسائل و مشکلات آنها، برقراری میز خدمت نان در محل سامانه نانینو و ابلاغ به فرمانداران در راستای برگزاری میز خدمت نان به صورت هفتگی در محل فرمانداریها از دیگر اقدامات انجام گرفته در این راستا است.
منصوریان خاطرنشان کرد: برای هوشمندسازی نانواییهای استان اکنون ۱۰۰درصد آنها از کارت خوان هوشمند استفاده می کنند.
وی افزود : طرح هوشمندسازی در راستای توزیع یارانه آرد، جلوگیری از قاچاق و عرصه خارج از شبکه آن و همچنین بررسی دقیق وضعیت فعالیت واحدهای نانوایی انجام گرفته است.
وی تاکید کرد: در این طرح تمرکز بر عملکرد خبازان اجرایی و تاکنون نتایج مثبتی به همراه داشته است.
وی یکی از مزیتهای طرح هوشمندسازی را توزیع عادلانه آرد بین نانواییها اعلام کرد و گفت: شهرستانهای مختلف در سرانه شهری و روستایی دارای مشکلاتی بودند که این موضوع تا حدودی توزیع سرانه را عادلانه کرد.
وی اظهار داشت: مجوز ۶ واحد صمونپزی آزاد برای تامین ساندویچیها نیز اخذ شده است.
وی همچنین گفت: برگزاری دو کارگاه آموزشی توسط استانداری و فرمانداری ایلام برای واحدهای نانوایی، اعزام تیم استان به استان مرکزی برای بررسی طرح احیای نهضت نان کامل، تشکیل کمیته استانی در راستای احیای آرد و نان کامل و تشکیل و فعالسازی دبیرخانه سلامت غذایی و نان در استان از دیگر اقدامات انجام گرفته در ۹ ماهه سال جاری است.
منصوریان تصریح کرد: صدور پروانه آرد کامل در استان نیز در دست اقدام است و سرکشی هفتگی در شهرستانها برای بازدید از واحدهای نانوایی و برگزاری کارگروه آرد و نان و رصد وضعیت آرد و نان شهرستانها و توزیع آرد شناور نیز برنامه ریزی شده و ادامه دارد.
وی یادآور شد: ثبتنام جامعه عشایری و روستایی در سامانه مدیریت یکپارچه آرد کشور نیز در حال پیگیری است.
وی افزود :گزارش هفتگی وضعیت نانواییهای استان به وزارت کشور به صورت مرتب هر هفته ارسال میشود.
وی اضافه کرد: تدوین گزارش عملکرد شورای آرد و نان استان، بررسی تخلفات واحدهای نانوایی از دیگر موارد مهم و مورد توجه است و در راستای احیای نان کامل جهت حفظ سلامت شهروندان تلاش کامل خود را به کار گرفتهایم زیرا آموزش نانوایان و نیز نظارت بر پخت نان در مسیر بهبود کیفیت تولید نان نقش موثری خواهد داشت.