✍ایلام قلم
▪امین محمدی”تا نیمه شب امروز جمعا در ۴ استان کرمانشاه،لرستان،خوزستان و ایلام بالغ بر ۳۲۰۰ نفر بر اساس آمارهای وزارت بهداشت مبتلا به کرونا بوده و ۳۱۵ نفر نیز به علت ابتلا به کرونا فوت کرده اند.
▪از نگاه آمار و به نسبت جمعیت استان ایلام در میان استانهای غربی هم از لحاظ تعداد ابتلا و هم از لحاظ تعداد فوتی ها با اختلاف در صدر جدول قرار دارد.در ایلام به ازای هر ۱۵۷۰ نفر یک نفر به کرونا مبتلا بوده و بالغ بر ۱۰ درصد مبتلایان نیز فوت کرده اند.
▪اما این آمار در کرمانشاه با جمعیت دو میلیون و ۱۳۵ هزار نفر، به ازای هر ۳۹۴۶ نفر یک نفر به کرونا مبتلا شده و میزان مرگ و میر بیماران کرونایی در این استان نزدیک به ۶ درصد می باشد.
▪استان لرستان هم با جمعیت یک میلیون ۸۷۰ هزار نفری،۱۱۱۶ مبتلای به کرونا دارد که به ازای هر ۱۶۷۵ نفر در این استان یک نفر به کرونا مبتلا شده و میزان مرگ و میر بیماران هم به مقدار ۷ درصد از کل بیماران بوده است.
▪استان همسایه جنوبی ما خوزستان هم پنج میلیون و ۱۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که از این تعداد ۱۱۴۶ نفر به کرونا مبتلا شده و ۱۳۱ نفر هم فوت شده اند.در خوزستان به ازای هر ۴۴۵۰ نفر یک نفر به کرونا مبتلا شده و درصد مرگ و میر در این استان به نسبت افراد مبتلا شده ۹ درصد بوده است.
▪در جمع بندی این آمار به لحاظ شدت شیوع و مرگ و میر به میزان جمعیت استان ایلام بدترین وضعیت و کرمانشاه و خوزستان بهترین وضعیت را دارند.اما این آمارها چند پیام واضح را به ما نشان می دهند.
▪ابتدا اینکه باید بپذیریم تیم مدیریت بحران کرونایی استان ایلام بسیار ضعیف تر از استانهای همسایه عمل کرده است.این در حالی است که جمعیت ایلام بسیار کمتر از سه استان دیگر است و اگر مدیریت ما قوی و درست عمل می کرد کنترل ۶۳۰۰۰۰ نفر بسیار ساده تر از کنترل پنج میلیون خوزستان و دو میلیون کرمانشاه بود.
▪در طول ایام مواجهه با بحران کرونا در کشور از هیچکدام از استانهای همجوار ما سیگنال منفی عدم هماهنگی تیم مدیریت بحران و منیّت افراد در تصمیم گیری به گوش نرسید.مسیرهای ورودی استانها کاملا با هماهنگی دلسوزانه همه تصمیم گیرندگان بسته شد و کسی چوغولی دیگری را به بالادستی ها و شورای امنیتی ها نکرد.
▪ضعف مدیریت و نداشتن ابتکار عمل و اختیار عمل در میان تصمیم گیرندگان استان کاملا مشهود بود و انگار کسی می خواست حرف اول و آخر را خودش و دقیقا با دیکته گرفتن از مرکز بزند.
▪نخبه های بهداشتی،پزشکی،مدیریتی،رسانه ای،دانشگاهی و … به حاشیه رانده شده و فقط آنها که خوب گوش می دادند و خوب مجیز می گفتند و بی اختیار و نظر چشم می گفتند در عرصه ماندند.و این چنین شد که ایوان ما به بحرانی ترین شهر کرونای کشور از لحاظ جمعیت تبدیل شد.
▪ایلام در بحران کرونا به واسطه ی ضعف مفرط مدیریت این بحران بیشترین ضربه را خورده است.کودک مقطع راهنمایی هم می داند که کنترل و مدیریت بحران ۶۰۰ هزار نفر به مراتب ساده تر از کنترل جمعیت ۵ میلیونی خوزستان و ۲ میلیونی کرمانشاه و نزدیک به ۲ میلیونی لرستان است.از طرفی با یک جستجوی ساده متوجه خواهید شد که مهمان نوروزی این ۳ استان همیشه از ایلام بیشتر بوده است.
▪به هر حال ضعف مدیریت و عدم همراهی مردم(این عدم همراهی مردم در کل استانها مشترک است) ایلام را به لبه پرتگاه بحران نزدیک کرده و در کمال تاسف با وجود همه این حقایق تلخ هنوز هم همان سیستم “من آنم که رستم بود پهلوان” بر استان حاکم بوده و فقط رسانه ها با الفاظ اختلاف افکن بین مسئولین و “غلط می کنند” از بطن ماجرا حذف شده و عده ای از آنها حول یک “نِگِر” جمع شده و دوران قرنطینه را بی خبر از حقایق جاری استان سپری می کنند.
▪اگر دلسوزی و گوش شنوایی برای شنیدن و احیانا ایجاد تغییر وجود دارد باید بداند که با تداوم این رویه استان و مردم بی دفاع ایلام تا مرز بالغ بر ۷۰ درصد مبتلای به ویروس کووید ۱۹ خواهند شد.پس بهتر است آنانکه دانش و سواد و توان تغییر را دارند جسارت خود را تداوم بخشیده و در میدان با قدرت بیشتری بمانند و بدانند مردم همراه و قدردان آنها هستند..