امام جمعه ایلام ضمن خیرمقدم و تبریک ایام الله دهه مبارکه فجر و میلاد کوثر آفرینش حضرت صدیقه طاهره و نیز سالگرد تولد بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران، با اشاره به تلاشها و زحمات بسیار قشر عشایری در استان
اظهار داشت: عشایر استان ایلام در طول انقلاب تاکنون مرزبانان امینی برای جمهوری اسلامی بوده و هستند.
امام جمعه ایلام در ادامه تصریح کرد: خصوصا در برهه ی تاریخی دفاع مقدس و بعد از آن در مقابله با نفوذ منافقین از طریق مرزهای استان، اطلاعات مفیدی در اختیار منابع امنیتی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار میدادند.
وی افزود: بر همین اساس پس از مدتی، استان ایلام به عنوان یک محور ناامنی برای دشمنان نظام تلقی شد.
حجت الاسلام دکتر کریمی تبار در ادامه با بیان خدمات گسترده ای که پس از انقلاب به عشایر ارائه شد اظهار داشت: این خدمات ارزنده با قبل از انقلاب قابل مقایسه نیست، برای مثال در بحث تحصیل و سواد آموزی فرزندان عشایری و یا تامین آب شرب سالم برای این خانوارها در سطح کلان کشور، اهتمامی بوده است که جمهوری اسلامی همواره به آن توجه داشته است.
امام جمعه ایلام با اشاره به مشکلات طبیعی همچون کوهستانی و مرزی بودن استان ایلام برای سکونت قشر عشایری افزود: بخش عمده ای از جمعیت ساکن در ایلات و عشایر استان، در طول دوران دفاع مقدس آسیب دیده و مجبور به رها کردن شغل دامداری شدند
وی گفت: استان ایلام حدود ۱۱ درصد جمعیت عشایری دارد، که به نوعی زندگی سخت و پرتلاشی است، جامعه فعلی عشایری اگر کنار بکشد جایگزین ندارد، آنها نیاز به توجه ویژه دارند.
امام جمعه ایلام افزود: اگر زمینه زندگی عشایری برای این خانوارها فراهم نشود، این جمعیت به حاشیه شهر تحمیل شده و به یک معضل اجتماعی مبدل و سربار جامعه میشوند، آنوقت است که باید تحت پوشش نهادهای حمایتی قرار گیرند، بنابراین جمهوری اسلامی باید توان خود را به کار گیرد که این جامعه مولد را نگه دارد.
نماینده ولی فقیه در استان در ادامه به بیان مشکلات این قشر پرتلاش پرداخت و اظهار داشت: با توجه به کوهستانی بودن استان ایلام مشکل جاده های ارتباطی، محدودیتهایی برای تردد عشایر استان ایجاد میکند که نیاز به توجه ویژه دارد، برای مثال برخی مراتع و زمینهای حاصلخیز دارای مسیرهای صعب العبور و خطرناکی است که برای عشایر قابل دسترس نبوده و متاسفانه بدون استفاده از بین میروند.
وی گفت: مسیرهای ایل رو، با وقوع بارش های فصلی، عملا از بین رفته و آنها برای آبرسانی و تامین داروی دام و سایر مایحتاج خود دچار مشکلات فراوانی میشوند، ایشان نیاز اصلی برای رفع این مشکل را تقویت بنیه استان و زیربنای راه سازی دانست.
امام جمعه ایلام در ادامه با اشاره به وجود مشکلاتی دیگر همچون عدم دسترسی کافی به آب شرب، سختی تهیه آرد و داروی مورد نیاز دام های جامعه عشایری استان، خواستار همکاری و مساعدت سازمان امور عشایری کشور در زمینه رفع این مشکلات شد.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام با اشاره به مولد بودن جامعه عشایر در بحث تامین گوشت قرمز گفت: عشایر استان، مولد بهترین گوشت قرمز و عرضه آن با کمترین قیمت ممکن میباشد.
وی افزود: با این وجود واقعا بی انصافی است که از برخی کشورها واردات گوشت صورت گرفته و گوشت تولید داخل به فروش نمیرسد.
امام جمعه ایلام با طرح سوالی مبنی بر اینکه چه دستهای پنهانی در کار است، که جامعه عشایر را مجبور به قاچاق میکند؟ ابراز داشت: خواهش بنده این است زمینه سازی صورت گیرد که درصدی از دام مازاد عشایر استان به کشور همسایه صادر شود.
وی گفت: با انجام این کار علاوه بر آنکه مشکل دام مازاد دامداران حل میشود، میتوان درصدی را به عنوان مالیات و به نفع دولت برای تامین هزینه زیرساخت امور عشایری لحاظ و هزینه کرد.
امام جمعه ایلام در پایان تاکید کرد: صرف هزینه و ارائه خدمات برای قشر مولدی که موجب جهش اقتصادی کشور میشوند، ضرورت دارد و به نوعی سرمایه گذاری محسوب می شود.