تاریخ : یکشنبه, ۳۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳
2

تولید نان استاندارد و اهمیت ان از نگاه سرپرست اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان ایلام

  • کد خبر : 11648
  • ۱۰ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۶:۳۵
تولید نان استاندارد و اهمیت ان از نگاه سرپرست اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان ایلام
سرپرست اداره غله در گفتگوی اختصاصی با ایلام قلم گفت :حفظ ارزش غذایی نان به عوامل متعدی از جمله کیفیت گندم.نحوی اسیاب.نمونه گندم.نحوه ا نگداری ارد و روش طبق بستگی دارد. این فرایند شامل 3 مرحله1.گندم2.ارد و در نهایت تولید نان میباشد

بر اساس مطالعات مصرف غذایی خانوار های کشور بطور متوسط روزانه حدود ۳۰۰ گرم نان مصرف میکنند که حدود ۵۰درصد انرژی و پروتئین روزانه و همچنین حدود۳۰ درصد از ریز مغز های مورد نیاز روزانه بدن را  تامیین میکند.در فرهنگ ایرانی اسلامی نان علاوه بر ارزش غذایی به لاحض ارزش معنوی نیز داری اهمیت بوده و از ان به عنوان برکت سفره و خانه یاد میشود بر اساس نتایج اخرین طرح جامع الگویی مصرف غذایی خانوار در ایران مصرف سرانه نان معادل ۱۱۷گیلو در سال.در حالیکه متوسط سرانه متوسط مصرف نان در جهان حدود۶۵کیلوگرم میباشد .

سرپرست اداره غله در گفتگوی اختصاصی با ایلام قلم گفت :حفظ ارزش غذایی نان به عوامل متعدی از جمله کیفیت گندم.نحوی اسیاب.نمونه گندم.نحوه ا نگداری ارد و روش طبق بستگی دارد. این فرایند شامل ۳ مرحله۱٫گندم۲٫ارد و در نهایت تولید نان میباشد.

 بخش اول گندم: وی گفت با توجه به شرایط جغرافیایی و اب هوایی و مدیرت مزرعه{تهیه بستر.زمین تامیین نهاد ها.بذر مرغوب.تلاش کشاورزان…}گندم استان ایلام بخصوصو در حوزه جنوبی بر اساس معیار مرکز پژوهش های غلات و گواه معاوت زراعت و ورزات کشاورزی از نظر میزان پروین ودر نهایت گلوتن {۱۲٫۵۹}از گندم های سرانه کشور میباشد در سال جاری بیش از ۳۲۴هزار تن گندم های نانی و دروم {ماکارونی}از کشاورزان خریداری و توسط این اداره کل در سیلو های بخش خصوصی ذخیره گردید لازم به ذکر است که مصرف سالانه گندم استان با توجه به جمعیت در حدود ۹۰تا۱۰۰هزار تن میباشد و ماهانه حدود۸۵۰تن گندم براساس دستور عمل استاندارد ۱۰۴کشور به۵کارخانه ارد موجورد در استان تحویل داده میشود
 بخش دوم تولید ارد  :وی درادامه اظهار داشت : کارخانه جات ارد بر اساس دستور عمل استاندارد۱۰۳ عملیاتتخلیت گندم{به دست اوردن کیفیت ارد مناسب زیر نظر سازمان استاندارد و سازمان غذا و دارو و همچنین ازمایشگاه کنترل کیفی مرکز پژوهش های غلات بصورت ماهانه مرتب نمونه برداری و کنترل میشود

 مرحله سوم کیفیت نان  :باباخانی مرحله سوم کیفیت نان را اهم دانست وبا بیان اینکه کیفیت نان با توجه به رعایت استاندارد ۲۶٫۲۸٫زیر نظر بازرسان سازمان جهاد کشاورزی و معاونت بهداشتی و معاونت سازمان غذا و دارو و اتحادیه نانوایان استان در راستای افزایش کیفیت نان وظیفه دارند. وی خاطر نشان ساخت:این ادره کل در راستای افزایش کیفیت نان تولیدی با همکاری اتحادیه نانوایی ها اقدام به برگزاری دورهو در دعوت از خبازان مهاراز استان های دیگر و همچنین اجرای تفاهم نامه با سازمان فنی و حرفه ایی و انتظار از رسانه های محازی و خصوصی تلاش میکند که موضوع افزایش کیفیت نان را نهادینه کند دستور عمل کمسیون اصل۹۰ مجلس  شورای اسامی در راستای نهضت ارد کامل نان کامل در راستای افزایش سلامت جامعه معاون اقتصادی استانداریو کارگروه ارد و نان استان. نسبت به اجرای برنامه ارد کامل.نان کامل با برگزاری جلسات متعدد و اعزام کارگروه به استان مرکزی گام های مثبتی برداشته شده است که در اینده نزدیک با همکاری کمیته های مرتبط شاهد تغییرات مثبتی در افزایش کیفیت نان استان هستیم.همچنین  در این راستا برای تبیین این موضوع نیاز به همکاری تنگاتنگ اصحاب رسانه صدا و سیما و خبرنگاران خواهیم بود .

سرپرست اداره غله استان ایلام درپایان  به ویژگی های نان کامل و سالم اشاره کرد وگفت:در تمام کشورهای جهان نان بعنوان یک کالای استراتژیک مطرح است و از این‌رو ارتقا امنیت غذایی مردم باید به عنوان رویکرد محوری مسئولان امر قرار گیرد. لذا ویژگی کیفیت ارد خوب در درصد پروتیین.درصد گلوتن مرطوب اناثر و مواد معدنی درصد خاکستر و میزان ذرات ارد است و با توجه به اینکه در ارد کامل پوسته و جوانه گندم جداسازی نمیگردد از این رو دارای فیبر و املاح بیشتر است{سبوس گیری ۲ تا۷درصد}که به سلامت بدن و جلوگیری از عنوان سرطان ها در راستای افزایش سلامت انسان تاثیر ویژه دارد.

لینک کوتاه : https://ilamghalam.ir/?p=11648

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 1انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.